Åter fotoalbum

Ett 40 tal medlemmar hade hörsammat kallelsen till 2008 års årsmötesförhandling på Brunnsgården.

Man frångick inte mötesrutinen med Uno Hedlund och Tord Jansson som årsmötets ordförande och sekreterare
Årsmötet avverkades på ca 20 minuter vet inte om detta är något rekord men långsamt är det inte.
Det blev omval på Hans Fredriksson som ordförande, Viktoria Unosson avgick som sekreterare och till ny valdes Kristina Därnlöv. Margareta Lund omvaldes som kassör.

Föreningens styrelse består i övrigt av Gull-Maj Lövgren, vice ordf. Lena Wallin, Margaretha Nilsson, Eve Moding, Åke Jansson.
Dick Aspenstedt hade avsagt sig omval och här invaldes istället Tomas Samuelsson. Suppleanter till styrelsen är Ingela Sjöberg och Alf Johnsson.

John Hedvall, utsågs till föreningens tredje hedersmedlem för allt det arbete och engagemang som han lagt ned åt föreningen under många år Han är dessutom en mycket omtyckt, duktigt och kompetent kursledare i släktforskning.
Som webbansvarig vill jag ge honom en eloge då jag vet att många efterlysningar fått tips och svar av John även om han inte vill skryta om detta på webbsidan.

Dick Aspenstedt och Viktoria Unosson som avgående styrelsemedlemmar men fortsätter som föreningsmedlemmar

Efter årsmötesförhandlingarna fick närvarande medlemmar en fängslande bildhistoria av ULF MAGNUSSON från Mölnlycke.

Han berättade om livet i Klarälvsdalen för 100 år sedan med hjälp av bilder från glasplåtar som hittats på prästgårdsvinden i Ransäter i Värmland, Tage Erlanders hemtrakter.
Unika bilder från en fattigbygd i mellersta Värmland, tagna av en torparson med kamera och mycket konstnärlighet. Bilderna visade hur man levde och arbetade i trakten av Ransäter mellan åren 1895 och 1920. Julfirande, skolgång, kyrka, arbetsliv med mera.